Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons

diumenge, 30 de setembre del 2012

Llengua i llenguatge


L'altre dia a classe de COED, vam a ver de portar un petit resum contestant dos simples qüestions que eren:
  • Què és el llenguatge?
  • Què és llengua?
Per poder respondre d'una manera correcte vam haver de llegir un article de J. Tusón d'on vaig extreure les idees principals del meu escrit :
Llengua i llenguatge


Reflexió i Conclusió: Què he après?

Llenguatge
  • El llenguatge és un factor imprescindible,omnipresent i universal, fins i tot en somnis està present i tot humà ho desenvolupa.
  • Durant el primer any d'edat el nen s'activa mentalment i aprenen les llengües i a partir de l'any i mig s'especialitzen en la llengua o llengües de l'entorn.
  • El llenguatge és un medi de comunicació i d'expressió més extens que conservem les persones.

Llengua
  • La llengua és sistema de signes i símbols orals, propi d'un grup social.
  • La llengua fa possible la estructuració del nostre entorn però, també, és una part essencial de la personalitat. 
  • La competència comunicativa és tot el conjunt d'aquelles característiques que necessitem a part de la llengua per comunicar-nos correctament.
  • Una llengua és necessària e inseparable per mantenir un discurs lleuger, flexible i simple.

dimarts, 25 de setembre del 2012

Google Drive



Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'archius en línia.


L'altre dia, a classe el professor ens va donar a conèixer aquest servei al costat d'una sèrie d'activitats que s'haurien de fer en grups de 3 o 4 persones. El tema era molt divers, nosaltres vam triar  Llibres tradicionals o llibres digitals?. La gran utilitat de realitzar amb aquest servei, va ser que vam poder crear un document compartit, on les persones del grup podien estar connectades a la vegada. 
Per tant puc dir que és un servei molt útil i simple a l'hora de fer-lo servir, no només per fer treballs en grup, sinó que evites diferents còpies d'un sol document.

Resum de com poder treballar amb aquest servei:
  • Obrir el Google Drive a través del g-mail.
  • Prémer el boto de crear, i seleccionar document (world, Power point ...)
  • Un cop obert el document, anem "Archiu" i "compartir", allà seleccionem a les persones amb els que volem compartir el document.
  • Ara ja podem fer el document que volem, totes les persones del grup podem escriure, corregir, inserir una imatge alhora. A més no cal que anem guardant cada vegada sinó que, ell mateix té la capacitat de guardar sol.
  • Després hi ha la oportunitat de fer públic el document entrant a "Arxiu" i "Publicar en web".

Exemple sobre  Els llibres tradicionals o llibres digitals? :




Aquí veiem un exemple sobre un word , però també es pot realitzar el mateix procés amb una presentació, per exemple:



Clica aquí per veure la presentació

Aquí veiem també un exemple de un formulari :



Clica aquí per veure el formulari

Finalment incitar la gent a provar aquest servei, sobretot per a la gent com els que treballen en el món del periodisme, o simplement un estudiant.

diumenge, 23 de setembre del 2012

Autoretrat

A classe de COED, vam haver de portar un retrat nostre. Un cop a classe vam haver de descriure el proces de selecció d'aquella fotografia escollida, el perquè i com vam arribar aquella fotografia, quines vam haver de descartar, i quina va ser la decisió final i perquè.
Entre tots ens vam adonar de que la majoria de fotografies diuen molt de nosaltres i transmetien allò propi de cadascun. Una sola imatge pot dir molt d'una persona i a més depenent de la persona que la mirava extreia una conclusió o una altre. D'aquesta manera arribem a la conclusió de que cada persona pot tenir diversos punts de vista d'una mateixa manera que moltes coses depenen de l'experiència viscuda de cadascun.

dimecres, 19 de setembre del 2012

Webquest

Edu3.cat


Una webquest és un model d'aprenentatge simple. La intenció és porporcionar l'ús educatiu d'internet ja que està basat en aprenentatge cooperatiu i la responsabilitat invidual, també inciten als alumnes a investigar el potencien del pensament crític, la creativitat i la presa de decisions, per ajudar a desenvolupar diferents capacitats d'aquesta manera incitar els alumnes a transformar els coneixements adquirits.

El meu inici



Bon dia, em dic Tamara, sóc universitària de primer any d'educació infantil.
Aquest bloc creat amb la intenció de compartir les experiències i complicacions que puc tenir durant aquests anys. D'aquesta manera poder explicar un punt de vista universal de les coses i a sobre tot aprendre a familiaritzar-me amb les noves maneres de comunicar-me.

Finalment vull donar ànims a tota la gent que es troba com jo.

Confia en tu mateix per aconseguir els teus objectius. L'espera pot ser llarga, però tot esforç té la seva recompensa.

dissabte, 15 de setembre del 2012

Qui sóc, jo?



A la primera classe de Comunicació oral, escrita i digital vam fer una activitat basada en descriure'ns en un full a nosaltres mateixos. Una vegada acabada la activitat ens han recollit els full i hem repartit les descripcions un cop fet ens han agafat els fulls i hem repartit les descripcions a les diferents persones de la classe per començar a aprendre i a conèixer més sobre els demés.

He pogut donar-me compte de que és molt difícil descriure'ns a nosaltres mateixos i encara més complicat fer una deducció de com es un company de classe a partir d'una petita descripció. 
Un cop interpretat l'escrit havíem de formular dos preguntes i posar 3 adjectius que consideréssim característics d'aquella persona.