El passat 12 de novembre i aprofitant que estàvem de SAE (Setmana d'Activitats Extraordinàries)vaig assistir a una conferència a càrrec d'Anna Pérez. Va estar molt interessant, per això us penjo un petit decàleg que he format amb els 10 punts que crec imprescindibles de la seva explicació sobre el paper del mestre i les TAC (Tecnologia de l'Aprenentatge i Coneixement).
El mestre d’avui dia ha de saber ...
- Que les TAC, no consisteixen en posar maquines a l’abast dels nens sinó que, ells han d'interactuar amb diferents fonts, tocar, comunicar i crear.
- Aplicar la Taxonomia de Bloom +TAC ( recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear)
- Ser digital : ha de saber utilitzar i tindre per la mà els ordinadors, les webquest ...i a més ha de ser un canvi continu és a dir, ja no parlem del mestre analògic
- Ser mòbil: un mestre pràctic no tan lligat als llibres de text sinó que va més enllà de l’aula ( “informació surt de les quatre parts que te l’aula “)
- Estar connectat: utilitzar diferents webs o reds socials com facebook, twitter , i saber fer un bon usos. També poden fer cursos virtuals, demanar ajuda o interessar-te per el que fan altres mestres.
- Ser personal: dins de la xarxa, tenen nom pel seu correu és a dir, tenen una referència.
- Ser creador: poden crear les seves pròpies activitats a la mida dels interessos dels nens (llocs webs com: Jclic, Innoodle...)
- Ser obert: la manera de fer les coses es multipliquen, tenen aprenentatges continus.
- El concepte de “EMPOWERMENT” : els nens són “els amos del seu propi treball.
- Ampliar les parets de l’aula donant la veu a
l’alumnat d'aquesta manera ells fan una autoavaluació d'ells mateixos. (fer reflexió
si han millorat , quins són els objectius aconseguits i quins no, he treballat
cooperativament i que necessito millorar)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada