Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Analitzar Blocs Educatius


L'activitat d'avui es troba en el descobriment de diferents blocs que poden ser útils per a la carrera. Jo m'he centrat i he analitzat un bloc d'educació infantil, des del qual he respost una sèrie de preguntes que m'agradaria compartir amb vosaltres.

Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, àudio, presentacions,....
Si n’hi trobem vídeos on la mestre vol ensenyar els progressos dels seus infants, també hi podem veure diferents imatges que és guarden per àlbums a traves del picassa.
Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
És  un bloc d’escola, en el qual hi podem veure diferents carpetes on cada classe te el seu propi espai. Les activitats que s’hi desenvolupen son diverses ja que el fan servir per posar al corrent als pares, donar a conèixer els avenços i aprenentatges dels infants i per últim poder penjar-hi les fotografies.
Qui els publica?
En aquest cas la mestre es l’encarregada de publica i fer us d’aquesta tecnologia.
Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
Si hi trobem una llista  on ens fiquen al corrent de diversos blocs que la mestra troba interessant i els recomana, també podem veure les diferents aules de l’escola  organitzades per carpetes / categories i després hi ha un espai que es comú per tots els infants.
Com són les entrades?
Les mestres solen publicar cada setmana, els progressos dels nens. Les entrades normalment son fotografies o vídeos en els quals els infants son els protagonistes.
Hi ha comentaris?
Si, n’hi ha comentaris. Aquests comentaris son les pares, d’aquesta manera hi podem veure que els pares també hi participen en el mon de les tecnologies, on comenten, veuen i fan intervencions en el bloc.
A qui va dirigit?
Als pares.
Hi ha blocroll?
Si, hi ha blocs recomanats per la mestra.

Per concloure aquesta entrada, farem una petita reflexió sobre l'activitat. Amb aquest exercici he pogut investigar i observar diferents blocs, els quals desconeixia. D'aquesta manera m'he adonat que diverses escoles tant infantil com de primària, utilitzen aquest recurs tecnològic per compartir i comunicar als pares les Experiències dels seus fills, com cada vegada més, mestres estan al corrent d'aquestes tecnologies, que avui en dia tenim al nostre abast. Finalment he de dir que m'ha impressionat trobar blocs que estiguin tan actualitzats setmanalment amb vídeos, fotografies de tots i cadascun dels seus alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada