Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 No adaptada de Creative Commons

dimecres, 26 de desembre del 2012

La meva recitació de poesia

“Eco” de Joan Brossa 
-Explica’m, tu, què és el sol. -El sol.
-Explica’m què és la lluna. -La lluna.
-I per què en Pere plora amb desconsol?
-Perquè en sa vida no ha tingut fortuna.

-I les muntanyes què són? I els estels?
-No són més que els estels i les muntanyes.
-I aquestes canyes? I aquestes arrels?
-Doncs no són més que això: arrels i canyes.

-I aquesta taula? I aquest balancí?
 I aquestes mans que fan ombra xinesa?
 Digues: i el món? I l’home?
-Heus aquí
 l’última forma de la saviesa:

 Mira’t a fons, afirma sempre el que és
 i aprèn amb seny que no pots fer res més.

Vaig recitar, aquest poema perquè hem transmetia alegria, i m'hem recordava aquells estius a la muntanya amb la meva família, on la meva germana i jo jugàvem a fer eco a les muntanyes. 
Quan la vaig recitar, em trobava força nerviosa, però una vegada vaig començar la vaig dir i em vaig sentir com quan era petita hi recitàvem per els pares els poemes de nadal.
Cal dir que vaig estar tota una setmana treballa'n a casa, d'aquesta manera els nervis no s'em van notar força.

Identitat i territori



En aquest últim mes i mig, ha classe hem estat fent les exposicions d'identitat i territori. Mica en mica després de cada sessió he anat recol·lectant les errors greus que deien els professors. A continuació ús faig un llistat de errors que no es poden fer en les presentacions:
  • Les faltes ortogràfiques a nivell escrit
  • Les faltes a nivell oral ( fonètica)
  • Pel que fa l'assignatura de GTIC, algunes companyes van introduir "gags" que fins ara no s'havien introduït hem de tenir curar amb: els vídeos , la imatge no pot estar ballant tota l'estona, la qualitat dels vídeos i les citacions d'autors i  d'on extraiem l'informació.Els tipus de lletres (no utilitzar lletra Comic Sans o lligada) ja que aquest tipus de lletres no es llegeixen bé.
Més errades :
  •  Hem d'omplir tot l'escenari, no arraconar-nos en una cantonada, moure'ns quan tenim la paraula.
  • Hem de deixar protagonisme a la nostra parella quan parla i com som un equip mentre una parla, l'altre passarà les diapositives.
  •  Passar les diapositives al mateix ritme que es va dient les idees (compenetració entre companys)
  • Parlar de coses que estem veient, no parlar de coses que no podem veure
·        

Doncs bé mica en mica hem anat millorant les exposicions, i no ens podem quedar amb això sinó que, hem fer-ho servir per millorar totes i cadascunes de les presentacions que anirem fent durant aquests anys.

dilluns, 24 de desembre del 2012

Taxonomia de Bloom

Què és?
És una classificació d'habilitats cognitives del pensament (aprenentatges) i gracies a elles fem tasques.

Per a més informació consulteu Eduteka.


A continuació us penjo la meva tasca, que consistia en: Un cop estudiades les diferents habilitats cognitives que es poden treballar utilitzant les TIC, d'aquesta manera faig un repàs de totes les eines i recursos TIC's treballats al llarg del curs. Els he transformat en una taula, indicant quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, és desenvolupa en cadascuna d'elles. 

Taxonomia de Bloom

Conceptualització de la naturalesa de l'aprenentatge amb ordinador. Les 4 metàfores

Altre dia a GTIC vam veure una manera de conceptualitzar l'aprenentatge amb l'ordinador fonamentada en metàfores. A través d'aquestes s'explica com la tecnologia pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador, respecte en algunes situacions. Aquests models serien:

  • La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor : En aquesta metàfora es fa referència al programari que reprodueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge.  L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Són noves eines d'ensenyament i educar a les persones. L'ordinador pot arribar a substituir al mestre i avaluar per si mateix. 
  • La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne: Aquesta és una visió de l'ús educatiu de l'ordinador centrat en l'alumne. Ell és qui controla la màquina i no a l'inrevés. L'alumne pot crear els seus propis aprenentatges i les seves eines a partir d'una introducció del mestre. 
  • La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador: Els simuladors són una evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta i experimentació d'una persona. Són sistemes tancats en els que l'usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat. 
  • La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina: L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. A l'escola s'hauria d'introduir aquesta eina ja que, les situacions d'aprenentatge, les activitats que es proposen als infants, haurien de ser autèntiques, haurien d'estar relacionades amb la seva experiència i les seves preocupacions.Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
Amb ajuda de l'aplicació Scribd, que és un lloc web per compartir documents que permet als usuaris publicar documents de diversos formats i posar-los junts en una pàgina web utilitzant el format iPaper.
Taula

dilluns, 17 de desembre del 2012

La meva aportació a Viquipèdia

Anteriorment vaig fer una entrada explicant què és la Viquipèdia. Doncs avui faig una entrada explicant l'activitat que vam haver de fer sobre la Viquipèdia. La tasca consistia en participar en un article. 
Realitzem l'aportació en grup, en el meu cas amb Brenda Checa i Sara Bolinches. El primer que vam fer va ser crear un usuari. Nosaltres vam decidir ampliar l'informació sobre la dislèxia. A continuació os penjo unes fotografies del nostre treball fet:




Imatges propies

Ara el que ens interessa és fer un seguiment a traves del nostre nom d'usuari podem seguir en l'apartat de llistes de seguiments tots els canvis que és produeixin.

Aquesta experiència ha fet que hem dones compte de la importància que té aquesta eina educativa. Tothom  pot formar part d'aquesta i posar-hi el seu granet de sorra.

dissabte, 8 de desembre del 2012

La llengua del discurs expositiu

com ha de ser ?

Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat

L'altre dia ha classe de COED vam parlar sobre quina era la estructura que havia de tenir un bon discurs. Mitjançant un esquema aixi podreu veure la i tota l'informació, d'una manera més clara, precisa i breu.





INTRODUCCIÓ



DESENVOLUPAMENT


CONCLUSIÓ



La Viquipèdia

La Viquipèdia és la versió catalana de Wikipèdia, com vam veure anteriorment les wikis són una bona eina educativa, sobre tot pel que fa referència a l'aprenentatge col·laboratori.
Segons l'estructura de la Viquipèdia ( Wikipèdia):


  • Tots els articles és poden traduir en diversos idiomes, però el més extens és el que està fet amb la llengua pròpia. 
  • Els articles han de tenir una taula de continguts ( fitxa de l'article), aquesta taula és va creant per ella mateixa cada vegada que hi ha un nou títol.
  • Els articles han de tenir una bibliografia i enllaços externs.
  • Com més cites tenen més documentats es troben els articles.
  • Les fotografies ha de ser material propi de qui ho fa. 
Algunes preguntes que van sortir a classe, quan vam treballar la Viquipèdia són:
Quina llicència té ?
Doncs si, te llicència de creative commons és a dir, que podem copiar i compartir informació. Respecte les imatges també és poden agafar perquè ens dona permís.
És pot eliminar informació?
Doncs si és pot eliminar, encara que hi han pagines on no es poden modificar o es troben bloquejades. Problemes de la informació es que hi podem trobar informació errònia.
Qui  controla la informació?
Doncs quan et crees un compte de Wikipèdia tens l'opció de seguir diferents pagines d'aquesta manera si han hagut canvis t'avisen. Aquesta tasca voluntària és fa per controlar/ vigilar la informació.
Que diferències i semblances té la Viquipèdia i l'enciclopèdia?
Diferència: La Viquipèdia es pot modificar, afegir informació i treure'n.
Semblances: Les dues estan escrites per diversos autors.

Conclusió : Wikipèdia és un treball col·laboratori per això. Quan busquem informació la trobem molt detallada ja que,centenars d'autors van escrivint al llarg del temps. 

Per a més informació consulteu els següents articles sobre tot per realitzar aportacions a la wikipedia, és fonamental  :
On podem trobar informació segura i fiable?

dissabte, 1 de desembre del 2012

Recitat de poesies

Aquest mes a classe hem començat la recitació de les diferents poesies que hem escollit nosaltres mateixos. Anem aprenent cada dia més coses i ítems sobre la recitació com:


  • És necessari fer un exercici de respiració abans de sortir davant del públic, aquest consisteix en inspirar aire pel nas deixant la boca oberta, deixar que aquest flueixi pel nostre cos, ompli els pulmons i baixi a l’estomac, retindre'l uns segons per més tard expirar-lo per la boca.
  • Cal tenir una màxima concentració per part del recitador, per tant a d'estar segur d'ell mateix.
  • Nosaltres hem estat els que hem escollit la poesia, per tant, els versos ens aportant algun sentiment o emoció, això farà que sigui més fàcil transmetre'ls.
  • El públic és un factor molt important, ja que ha de tenir respecte per la persona que esta recitant el poema, i a la vegada ser receptiu i saber escoltar. 
  • Entre recitació i recitació és important no trencar l'ambient de concentració que existeix al aula.
  •  Entonació correcte i no lineal.
  • Relacionar el seu to de veu amb les emocions que vol transmetre i que requereix el poema.
  •  Volum de veu adequat per a que tothom pugui rebre el missatge i el sentí amb perfecció.
  • Bona vocalització i la correcta articulació dels sons per a que el missatge s’entengui a la perfecció.



Per aconseguir tot això cal que el recitador capti l’atenció dels receptor utilitzant:

  • Entonació de forma correcte i no lineal
  • El to de veu i transmetre emocions 
  • Volum de la veu, per a que tothom t'escolti bé
  • La vocalització i articulació


dimecres, 28 de novembre del 2012

El paper del mestre i les TAC

El passat 12 de novembre i aprofitant que estàvem de SAE (Setmana d'Activitats Extraordinàries)vaig assistir a una conferència a càrrec d'Anna Pérez. Va estar molt interessant, per això us penjo un petit decàleg  que he format amb els 10 punts que crec imprescindibles de la seva explicació sobre el paper del mestre i les TAC (Tecnologia de l'Aprenentatge i Coneixement).

El mestre d’avui dia ha de saber ...
  1. Que les  TAC, no consisteixen  en posar maquines a l’abast dels nens sinó que, ells han d'interactuar amb diferents fonts, tocar, comunicar i crear.
  2. Aplicar la Taxonomia de Bloom +TAC ( recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear)
  3. Ser digital : ha de saber utilitzar i tindre per la mà els ordinadors, les webquest ...i a més ha de ser un canvi continu és a dir, ja no parlem del  mestre analògic 
  4. Ser mòbil: un mestre pràctic no tan lligat als llibres de text sinó que va més enllà de l’aula ( “informació surt de les quatre parts que te l’aula “)
  5. Estar connectat:  utilitzar diferents webs o reds socials com facebook, twitter , i saber fer un bon usos. També poden fer cursos virtuals, demanar ajuda o interessar-te per el que fan altres mestres. 
  6. Ser personal: dins de la xarxa, tenen nom pel seu correu és a dir, tenen una referència.
  7. Ser creador: poden crear les seves pròpies activitats a la mida dels interessos dels nens  (llocs webs com: Jclic, Innoodle...)
  8. Ser obert: la manera de fer les coses es multipliquen, tenen aprenentatges continus.
  9. El concepte de “EMPOWERMENT” : els nens són “els amos del seu propi treball.
  10. Ampliar les parets de l’aula donant la veu a l’alumnat d'aquesta manera ells fan una autoavaluació d'ells mateixos. (fer reflexió si han millorat , quins són els objectius aconseguits i quins no, he treballat cooperativament i que necessito millorar)


dissabte, 24 de novembre del 2012

"COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC "

Durant aquest temps per part de l'assignatura de COED  havíem de llegir i fer apunts del llibre Com parlar bé en públic. 

El mateix dia de l'entrega dels nostres apunts vam estar treballant (en grup de 4 persones) i posant en comú les nostres idees per poder fer un decàleg del comunicador eficaç on hi havien les 10 idees principals. Al acabar aquesta tasca, vam elegir un porta veu de cada grup, per poder posar en comú amb tota la classe i vam formar un decàleg conjuntament que a continuació el podeu veure:


  1. Tenir clares les 4 preguntes bàsiques. 
  2. Domini de la llengua.
  3. Positivisme. 
  4. Retroalimentació amb el públic.
  5. Ser natural: no memoritzar el discurs. 
  6. Elaborar un guió ( conèixer el públic).
  7. Domini del llenguatge no verbal.
  8. Domini de la veu, velocitat ( pauses i silencis), volum i vocalització. 
  9. Ser clar, precís i breu ( porta un bon ritme).
  10. Estructurar el discurs.
  11. Utilitzar adequadament els mitjans audiovisuals.

Els fluxogrames

Els fluxogrames són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. El mestre pot utilitzar aquesta eina:


  • Per planificar tasques  relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou alumne a l'escola.
  • Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, triar la informació essencial, compliment de normes i estructures,...
Els fluxogrames tenen una simbologia molt definida de la que en podem destacar:




 [einesfluxograma1.jpg]
Podem trobar més símbols amb les seves explicacions aquí

Informació extreta del Blog de Gtic

En els fluxogrames el que fem es representar processos o accions on passen les coses ( plasmar graficament la logica de l'accio) . A continuació us penjo l'activitat realitzada a classe :




Exercici de classe

L'activitat consistia crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció de travessar una cruïlla on hi ha semàfors. 

Mapes conceptuals

Els mapes conceptuals ens serveixen per entendre, ordenar i organitzar de manera visual la informació, idees, conceptes.. 
Definició extreta de Xtec

Estructurar un concepte a traves de diagrames que entre si es troben relacionats per un connector. Consisteix en transformar l'imatge mental que tenim sobre un fet.

A classe les vem fer una activitat amb CMapTools  un programa gratuït.


Exercici de classe

Per aprendre què són i com funcionen cliqueu aquí 

dilluns, 19 de novembre del 2012

Windows Movie Maker

" És un programari d'edició de vídeo que ofereix la possibilitat de crear i editar vídeos i després publicar-los en SkyDrive, Facebook, YouTube, Vimeo i Flickr de forma gratuïta " 

La última versió d'aquest programa és Windows Live Movie Maker que va  reintroduir la capacitat per afegir fitxers al projecte que s'emmagatzemen en dispositius de xarxa, com servidors. La nova versió també inclou la capacitat de gravar clips de vídeo d'una Webcam, així com la inclusió de nous títols de vídeo animats. 



Per fer un bon procés de creació d'un vídeo cal tenir en compte diversos factors:
  • La música
  • Els codis del llenguatge visual, que normalment no ens adonem en un principi, però que sempre hi estan ( plans de la càmerail·luminació, la roba dels protagonistes...) tot això arribar al receptor d'una manera interioritzada que fa que senti emocions i sensacions diferents.
Aquí us deixo un exercici pràctic que vam fer a classe després d'una explicació d'aquest programa:



divendres, 9 de novembre del 2012

Prezi

L'altre dia a classe de GTIC, vam estar treballant amb Prezi, aqui us deixo les meves primeres presentacions amb aquest programa. La primera presentació era una prova que vam fer per experimentar aquesta aplicació, i la segona presentació és una explicació de que és un Prezi.





dijous, 1 de novembre del 2012

Comunicació audiovisual i/o digital


L'altre dia en la sessió de grup gran parlem sobre la importància de la Comunicació audiovisual i / o digital.

Escoltar i / o fer d'espectador: rebem el missatge i ho reconstruïm ja que els nous coneixements adquirits s'agrupen amb els coneixements que ja teníem. D'aquesta manera reconstruïm en un nou missatge.


Quan ens comuniquem hem de saber que encara que l'emissor emeti un sol missatge cada receptor, s'imagina una cosa o altra depenen dels coneixements previs del receptor.

L'aparició dels recursos audiovisuals i / o digitals han causat un fort efecte en la societat d'avui en dia. Serveixen de molta ajuda, sobretot de suport a l'hora d'exposar un tema. Encara que, converteix el missatge en quelcom més complex perquè, el receptor està pendent de la parla, de les accions i del contingut a més, d'observar les diferents accions que transmeten. De vegades la mateixa consciència del receptor no agafa consciència de tots els missatges que es transmeten, en aquest cas parlem de la publicitat subliminar.

Anomenem publicitat subliminar a tota aquesta informació que es troba compost d'imatges i sons, i que la nostra consciència no és capaç d'identificar. També apliquem aquest concepte a aquells missatges visuals que contenen informació que no es pot observar a simple vista.


En l'àmbit educatiu trobem tres factors que causen una gran importància en els nens: la família, l'escola i els mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació, tenen una gran responsabilitat en els nens, ja que trobem famílies que tenen poc temps per dedicar. Per això, els nens passen moltes hores en contacte amb la televisió com distracció.Caldria que els mitjans de comunicació que agafessin consciència de la importància que tenen, de les reaccions que causen en els nens i sobretot l'educació que els donen.

Per introduir les noves tecnologies, en l'estructura tradicional d'educació, caldria fer una alfabetització audiovisual i digital, d'aquesta manera poder treure el màxim benefici sobre les noves tecnologies. A més, de començar a introduir aquests recursos des de petits, per poder créixer amb una bona base. D'aquesta manera crear assignatures per a aquest tipus de tecnologies, a més de fer una sèrie de proves per saber si s'han assolit els coneixements donats, és a dir com si fos un examen de qualsevol altre assignatura.  

Les tecnologies audiovisuals i/o digitals estan connectades a les emocions com si fos una poesia, on entren en joc diversos factors com:
  • La música
  • La veu
  • El color
  • El diferents plans de la càmera



La Descripció

A la sessió de petit grup de COED, vam treballar la descripció, per poder realitzar finalment una activitat en parelles.

Què és?

És un mode d'organització del discurs, que representa lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges èpoques, sentiments, etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels conceptes més concrets als més abstractes. 

Les seqüències descriptives proporcionen informació i característiques diferents dels objectes. La descripció normalment sol aparèixer combinada amb altres seqüències, com la narrativa o dialogal que és la part essencial de la representació del món.

Classes de descripció:

  1. Descripció objectiva : L'autor adopta una actitud imparcial davant l'objecte descrit i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió. Característica dels textos acadèmics i científics.
  2. Descripció subjectiva : Reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu. Subjectiva i sol tenir una finalitat estètica.

Funció : donar raó, de forma organitzada i exhaustiva de les característiques del món natural i social.

Estructura els textos descriptius 

  1. Establiment del tema 
  2. Caracterització
  3. Relació amb el món exterior ( temps i espai)
Com es fa?

1- Idear (Explorar la situació) : 

  • El propòsit del text tindrà una funció que predomina. 
  • El contingut respon preguntes, explícites o implícites.
2- Ordenar (Esquema estructural)

  • L'estructura pot variar, poden establir diversos graus de complexitat.
3- Textualitzar (Redacció del text)

  • Descripcions subjectives i expressives, moltes comparacions i metàfores.
  • L'expressió de la percepció de la realitat adquireix a través de les paraules trets nous i atractius, recorrent a la creativitat i valor estètic.
Tècniques descriptives

  • Sintagmes nominals adjectivats 
  • Verbs en present o imperfecte d'indicatiu 
  • Paraules que descriuen impressions sensorials
  • Terminologia 
  • Definicions 
  • Enumeracions
  • Recursos expressius: comparacions, metonímies, personificacions, al·literació
Activitat

L'activitat consistia en fer-li una fotografia a una companya, però prèviament havíem de conèixer-nos, per això vaig pensar en fer-li una entrevista, on hi havien una sèrie de preguntes i variades. A través d'aquesta entrevista, vaig haver de pensar on fer-li la fotografia, havia de ser un lloc on se li veiés tal com és, a més de posar un peu de foto, que consisteix en una simple frase on la  descrigués tal com és. Finalment vaig lliura la fotografia més una petita descripció.

Recitació


Una de les activitats que farem a classe de COED, és recitar un poema, però per a això hem de tenir una sèrie de punts necessaris que a continuació els veurem:

  • En una recitació ens impliquem molt més amb els moviments ja que, el recitador ho viu amb emocions i sensacions hi articula molt més amb gestos i expressions. Quan és llegeix no transmet cap emoció, simplement porta un altre tempo diferent.


  • La poesia es comunica i va directament al cor de la persona, per això se li dóna tanta importància, perquè a través d'ella es pot entrar en un món d'imaginació, o simplement oblidar-se del que t'envolta per un instant.


  • Una de les coses que més els agrada als infants, son la recitació d'un poema o l'explicació d'un conte per part de la mestre ja que,l'imaginació dels nens pot actuar de forma immediata . A més de fer una igualació de la imaginació i la realitat.

La composició del text

Anteriorment, en diverses entrades que trobareu al bloc amb l'etiqueta de COED, es va parlar del bon comunicador, o de les característiques de la llengua oral formal, en aquestes setmanes a classe de gran grup tractem la composició del text.


  • La composició del text és un procés no lineal on no es passa per les diferents etapes de manera lineal i ordenada fins arribar a la redacció final d'un escrit. Per tant el procés és circular.

A continuació trobareu, un petit esquema per sintetitzar les idees bàsiques de cada un dels passos del procés.





dimecres, 31 d’octubre del 2012

Instruments de percussió

Anteriorment vam treballar l'orquestra simfònica i com bé sabem hi ha 4 famílies d'instruments ( corda, vent-Fusta, Vent-Metall i percussió ). Avui ús presento l'ultima família. Instruments de percussió




diumenge, 28 d’octubre del 2012

Instruments de vent - metall

Anteriorment vam treballar l'orquestra simfònica i com bé sabem hi ha 4 famílies d'instruments ( corda, vent-Fusta, Vent-Metall i percussió ). Avui ús presento els instruments de vent - Metall.



Instruments de vent - fusta

Anteriorment vam treballar l'orquestra simfònica i com bé sabem hi ha 4 famílies d'instruments ( corda, vent-Fusta, Vent-Metall i percussió ). Avui ús presento els instruments de vent - Fusta .



Cultura lliure. Programari lliure


Què entenem per cultura lliure?
  • Moviment social que promou l'elaboració i difusió d'ella, d'acord amb uns principis de llibertat comparable amb els del programari lliure
Què entenem per programari lliure?
  • Pot ser usat, modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, és a dir tenim el codi, la font  i si volem el podem modificar
  • Per una mena d'introducció al tema del programari lliure : idees i conceptes.
  • També us penjo un vídeo molt interessant i pot ajudar a acabar d'entendre aquest tema :
Edu3.cat


  • Un altre vídeo, més didàctic és aquest que ens ofereix una visió més àmplia:



Què entenem per creative commons (CC)?
  • És una organització  dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius una manera legal.
  • Proporciona llicencies als creadors/autors per a que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital.
  • Per complementar la informació trobem un article al diari El pais ,  Autores españoles emplean la copia libre de Creative Commons.

Ús legalment


En GTIC, la setmana passada, vam treballar les imatges,la música és a dir, d'on podem descarregar imatges, música, d'una manera legal?. El professor ens va donar diferents recursos per poder treballar d'aquesta manera.

Una de les formes per poder utilitzar imatges, adequadament per al nostre ús, és utilitzant:

  • Flickr: es pot descarregar imatges amb dret d'autor.
  • Wikimedia: també es poden descarregar imatges amb dret d'autor però la diferència entre l'altra pàgina és l'estructura, és a dir la classificació d'ella ja que estan classificades per seccions depèn de com estiguin organitzades, etiquetades al wikipedia.
  • A més les imatges descarregades d'aquestes pàgines, tenen molta millor resolució que una altra.


Per poder descarregar o donar ús a la música adequadament per al nostre ús, és utilitzant:


  • Jamendo: es pot descarregar i escoltar música, a més de trobar diferents recomanacions del mes escoltat per la gent. A l'hora d'escoltar una ràdio, aquesta secció està organitzada pel tipus musica (pop, clàssic, rock, jazz ...)
Breu conclusió: tot el material que utilitzem ha de ser el nostre o sinó ho és especificar els autors.

Instruments de corda

Anteriorment vam treballar l'orquestra simfònica i com bé sabem hi ha 4 famílies d'instruments, una d'elles, la de corda, que a continuació us deixo una presentació amb una breu explicació :




dissabte, 27 d’octubre del 2012

L'Orquestra Simfònica

  • Definició : una agrupació de músics en representació dels diferents instruments que existeixen, dirigits normalment per un director, i que interpreten l'obra de manera conjunta. L’orquestra Simfònica està formada per un gran nombre d'instruments  que s’apropa algunes vegades al centenar. La composen quatre grans famílies d'instruments (vent fusta, vent metall, percussió i corda). 




Els instruments que componen l'orquestra simfònica poden ser molts, però els més comuns com per exemple : violí , fagot que sempre hi són, en canvi el piano no sempre és troba.

Exemple d'una orquestra Simfònica:

VÍDEO: GUIA D'ORQUESTRA PER A JOVES. BENJAMIN BRITTEN.

Podem observar les diferents famílies d'instruments que pertanyen a l'Orquestra Simfònica, amb els seus diversos instruments. VENT FUSTA (Flauta i flautí , Oboès ,Clarinets, Fagots), CORDA (Violins ,Violes ,Violoncels ,Contrabaixos) ...


Les qualitats del so

En música hem treballat les qualitats del so, que les trobem a l'interior de cada audició musical.

En la següent presentació trobarem explicades breument les qualitats del so :



Per complementar aquesta informació podeu accedir al Calaix del músic

dijous, 25 d’octubre del 2012

Suports audiovisuals


L'altre dia a classe de GTIC, vam treballar com fer una classe amb suports audiovisuals encara que, prèviament vam haver llegir-nos el primer capítol del llibre Vídeo i educació

Per donar una classe amb l'ajuda de suports audiovisuals com els vídeos, entre els quals trobem dos tipus:
  • Vídeo emotiu:
Edu3.cat


Aquest vídeo, el classifiquem com vídeo emotiu perquè encara que els personatges no parlin, el públic ho pot arribar a entendre sense complicacions. A més transmet alegria, felicitat, i mostra altres valors com són l'empatia, i la convivència.


  • Vídeo lliçó:
Aquest vídeo, el classifiquem com vídeo lliçó perquè ens expliquen un tema històric del qual el públic es forma en cultura. A més la veu de l'interlocutor és monòtona, i causa un avorriment al públic. Per això es pot dir que serveix per treballar més individualment.
Per veure-ho clica aquest enllaç : Breu història de Catalunya

dijous, 18 d’octubre del 2012

Wiki

L'altre dia a classe de GTIC, vam fer un wiki, prèviament vam haver d'informar-nos de que es tractava, perquè pugueu entendre del que us parlo, us faré un petit resum.

Un wiki és una web col·lectiva, que es pot editar des del navegador pels usuaris. Ens ajuda a tenir una bona planificació i organització d'una forma ordenada, simple, i entenedora.
A través d'un wiki dels usuaris poden editar, ja sigui afegir o treure informació. També pot tenir diferents links.

Us penjo un vídeo explicatiu de que és un wiki:




Alhora per complementar la informació del vídeo també teniu l'article de jordi Adell :"Wikis y educación"

Aquí us deixo algunes imatges fetes per mi,de la Wiki que vam haver de crear: